Spor Yöneticiliği Bölümünün Amacı



Türk spor teşkilatına, özel kurum ve kuruluşlara, spor bilimi alanında uzman ve yeterlilikleri en üst seviyede olan, etik değerlere önem veren, üstün bilgi ve birikimi olan, liderlik vasfı gelişmiş, yaratıcı ve yeniliklere açık, yetkin ve nitelikli, sportif yönetim ve liderlik alanlarında, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda etkin olacak spor yöneticileri yetiştirmektir.

 Spor Yöneticiliği Bölümü mezunları, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü merkez ve il teşkilatlarında, kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve il örgütlerinde, yükseköğretim kurumlarında, amatör ve profesyonel spor kulüplerinde, medyada, kariyer sahibi olabilirler.

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler Spor Yöneticiliği alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir. YÖK’ün 15–01 96 tarih ve 55–1114 sayılı yazılarında 2547 sayılı kanun 2880 sayılı kanunla değişik 43/b maddesine göre mezunlarımız spor yöneticisi unvanını kullanabileceklerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder